Już jakiś czas temu Karolcia obdarowała mnie wyróżnieniem. Pięknie dziękuję :D
I ja chciałabym posłać je dalej w świat. Ale wybrać nie umiem... Może mnie jeszcze najdzie? Dam znać ;D
Dalsza część relacji ze zmagań przetworowych. Maliny :D
Też w cukrze i część na dżemik. Z zebrany sok została połączony z % i nabiera mocy prawnej co by mógł uchodzić za nalewkę ;D
W niedzielę miałam gości i zrobiłam szybkie ciasto kawowe. Zdjęcie w wersji roboczej i innego chwilowo nie będzie, bo po cieście zostało wspomnienie i fotka ;D
4 paczki herbatników typu petitki i szklanka mocnego naparu kawy (gorzkiej, bo krem słodki)
25 dkg masła miksujemy z 20dkg cukru pudru, 2 żółtkami i 2 łyżkami kawy rozpuszczalnej (jak mamy taką w granulkach to trzeba ją wcześniej sproszkować).
Moczymy herbatniki w kawie i przekładamy kremem. Smarujemy również wierzch ciasta. Można posypać kawą (jak na zdjęciu) ozdobić orzechami.
I jeszcze pokażę komplet, który zrobiłam na urodziny dla Uli. Perełki ciemobrązowe i posrebrzane rurki dystansowe.
Nigdy bym nie zgadła, że tą biżuterię zrobiłaś sama! Pięknie!
OdpowiedzUsuńCiacho jakie apetyczne! Proszę o przepis, bo widzę, że to coś szybkiego - na herbatnikach..
Malinki mniam :)
aaa wyróżnienia serdecznie gratuluję :)
Pozdrawiam :)
Dziękuję Basiu!
OdpowiedzUsuńPrzepis już wrzuciłam :D
Pozdrawiam serdecznie
Ja też zrobiłam trochę nalewki malinowej.Nie wiem co z tego wyjdzie,bo to pierwszy raz..
OdpowiedzUsuńCiacho wygląda apetycznie i super przepis.Bez pieczenia,szybki.
Komplecik biżuterii piękny..
I gratuluję wyróżnienia.Pozdrawiam Cię gorąco
ja też tak chcę umieć robić :)Pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa.
OdpowiedzUsuńNettiko! To nie jest trudne! Kupuj koraliki i inne przydasie i do dzieła!
Pięknego dnia Wam życzę
MMmmm wygląda wspaniale! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować, mój mąż za kawę daje się pokroić ;)
Gratuluję wyróżnienia ! Ciasto pewnie boskie ! Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa:)
OdpowiedzUsuńPiękna ta biżuteria! Ty to jednak zdolna jesteś, czego się nie złapiesz, zawsze Ci wyjdzie.
Pozdrawiam:)
gratuluje wyróżnienia:)
OdpowiedzUsuńprzetwory-apetyczne,a na te już z % może się załapię;)
biżu-ładne,właśnie,ja też tak chcę umieć tylko na razie czasu ( i trochę nerwów )brak;)
ciasto-zapewne pyszotka,fajny,łatwy i szybki przepis,pewnie skorzystam przy okazji:)
pozdrawiam, Anita
To jeszcze buziaka dołożę do tego wyróżnienia:***
OdpowiedzUsuńKomplecik bardzo elegancki:)
A ciacho doprowadziło do burczenia w brzuchu i rundy po szafkach w poszukiwaniu czegoś dobrego:D
Całuję mocno:*
biżuteria profesjonalna!
OdpowiedzUsuńA przepisik na szybkie ciacho już zachomikowany :-)
hello! how are you?
OdpowiedzUsuńsunny greeting from Bali island ^^
would you mind to follow my blog?