środa, 12 sierpnia 2009

Wyróżnienie, maliny, ciacho kawowe i prezent dla Uli

Już jakiś czas temu Karolcia obdarowała mnie wyróżnieniem. Pięknie dziękuję :D
I ja chciałabym posłać je dalej w świat. Ale wybrać nie umiem... Może mnie jeszcze najdzie? Dam znać ;D


Dalsza część relacji ze zmagań przetworowych. Maliny :D

Też w cukrze i część na dżemik. Z zebrany sok została połączony z % i nabiera mocy prawnej co by mógł uchodzić za nalewkę ;D



W niedzielę miałam gości i zrobiłam szybkie ciasto kawowe. Zdjęcie w wersji roboczej i innego chwilowo nie będzie, bo po cieście zostało wspomnienie i fotka ;D



4 paczki herbatników typu petitki i szklanka mocnego naparu kawy (gorzkiej, bo krem słodki)
25 dkg masła miksujemy z 20dkg cukru pudru, 2 żółtkami i 2 łyżkami kawy rozpuszczalnej (jak mamy taką w granulkach to trzeba ją wcześniej sproszkować).
Moczymy herbatniki w kawie i przekładamy kremem. Smarujemy również wierzch ciasta. Można posypać kawą (jak na zdjęciu) ozdobić orzechami.

I jeszcze pokażę komplet, który zrobiłam na urodziny dla Uli. Perełki ciemobrązowe i posrebrzane rurki dystansowe.

12 komentarzy:

  1. Nigdy bym nie zgadła, że tą biżuterię zrobiłaś sama! Pięknie!
    Ciacho jakie apetyczne! Proszę o przepis, bo widzę, że to coś szybkiego - na herbatnikach..
    Malinki mniam :)
    aaa wyróżnienia serdecznie gratuluję :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Basiu!
    Przepis już wrzuciłam :D
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też zrobiłam trochę nalewki malinowej.Nie wiem co z tego wyjdzie,bo to pierwszy raz..
    Ciacho wygląda apetycznie i super przepis.Bez pieczenia,szybki.
    Komplecik biżuterii piękny..

    I gratuluję wyróżnienia.Pozdrawiam Cię gorąco

    OdpowiedzUsuń
  4. ja też tak chcę umieć robić :)Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję za miłe słowa.
    Nettiko! To nie jest trudne! Kupuj koraliki i inne przydasie i do dzieła!
    Pięknego dnia Wam życzę

    OdpowiedzUsuń
  6. MMmmm wygląda wspaniale! :)
    Koniecznie muszę spróbować, mój mąż za kawę daje się pokroić ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratuluję wyróżnienia ! Ciasto pewnie boskie ! Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  8. Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa:)
    Piękna ta biżuteria! Ty to jednak zdolna jesteś, czego się nie złapiesz, zawsze Ci wyjdzie.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. gratuluje wyróżnienia:)

    przetwory-apetyczne,a na te już z % może się załapię;)

    biżu-ładne,właśnie,ja też tak chcę umieć tylko na razie czasu ( i trochę nerwów )brak;)

    ciasto-zapewne pyszotka,fajny,łatwy i szybki przepis,pewnie skorzystam przy okazji:)
    pozdrawiam, Anita

    OdpowiedzUsuń
  10. To jeszcze buziaka dołożę do tego wyróżnienia:***
    Komplecik bardzo elegancki:)
    A ciacho doprowadziło do burczenia w brzuchu i rundy po szafkach w poszukiwaniu czegoś dobrego:D
    Całuję mocno:*

    OdpowiedzUsuń
  11. biżuteria profesjonalna!
    A przepisik na szybkie ciacho już zachomikowany :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. hello! how are you?
    sunny greeting from Bali island ^^


    would you mind to follow my blog?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że do mnie zaglądasz i pozostawiasz ślad. :)